OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD ZVK Wezel (2B) - FK Gilly (1)  3-4 (2-2)

DATUM 20-01-2006

DOELPUNTEN 1-0 Duric, 2-0 Duric, 2-1 Meulenberg, 2-2 Meulenberg, 2-3, 3-3 Naalden, 3-4

VERSLAG Voor een talrijk opgekomen publiek startte de bekerwedstrijd tegen Gilly voortreffelijk. ZVKW had het betere van het spel en kreeg dan ook in de beginfase kans op kans. In de 5’ kwam Wezel dan ook verdiend op voorsprong na een pegel van de jongste Duric. Nog geen minuut later was Trickels er vandoor, Duric stond moederziel alléén aan de tweede paal, maar Fredje knalde in het zijnet. Het bleef in de beginfase alléén Wezel dat gevaarlijk was. Zo zette De Vocht Almir alléén voor de keeper, maar Almir wou het te mooi doen en zen lob strandde op het dak van het doel. Almir zette op zijn beurt Fredje nog eens alléén voor doel, maar in plaats van in één keer te trappen wou Fredje de doelman uitschakelen en deze redde de meubelen voor Gilly. Het sterk gestarte Wezel moest wisselen en de nieuwe jongens hadden het aanvankelijk moeilijk om onmiddellijk in het tempo van de match te zitten. Gilly nam de wedstrijd nu in handen en duwde ZVKW tegen het eigen doel. Wezel kraakte maar barste niet. Al moet gezegd dat Lemmens alweer op hoog niveau stond te keepen. Met nog één minuut op de klok leek ZVKW dan ook met een mooie voorsprong te kunnen gaan rusten. Maar net op het moment dat ZVKW zich leek te herpakken en terug grip kreeg op het spel was het Meulenberg die met nog 20 seconden op de klok Gilly in de wedstrijd bracht 2-1.
ZVKW trapte af, en in plaats van de bal de laatste 15 seconden in eigen rangen te houden besloot Almir om toch nog een aanval op te zetten. Gilly veroverde echter de bal, speelde diep tot alweer Meulenberg en op 5 sec van de rust knalde hij de 2-2 binnen.

Na de rust ging Gilly hoog druk zette en ZVKW had veel te weinig beweging zonder bal om hen op de counter te verontrustte. Maar ook Gilly kreeg weinig uitgespeelde kansen of anders vond het Lemmens op zen weg. Het was in tegenstelling Naalden die 2 maal dicht bij de openingstreffer was. Eerst pegelde hij keihard voorbij de Gillygoalie, maar stond de paal in de weg. Even daarna trapte hij een ingestudeerde vrije trap nog voorlangs. Na een 5 tal minuten spelen kwam ZVKW terug beter in de wedstrijd en Gilly kroop terug achteruit. Maar alweer net op dit moment kwam Gilly op voorsprong. De vandaag iets minder aanwezige Trickels dekte te kort bij een intrap van de bezoekers en ze speelde het perfect uit aan de 2e paal, 2-3. Good old Tarzan Duric ging nu de wedstrijd van vanachter uit dirigeren en nu was het Gilly dat kraakte. Gilly had overtreding op overtreding nodig om ZVWK af te stoppen. Dit resulteerde dan ook met nog bijna 10 minuten op het bord in een overtollige blauwe kaartenlast. Doch ongelofelijk maar waar… er werd net dan gas terug genomen. Gilly kon weer rustig ademhalen en had geen enkele overtreding meer nodig om ZVKW nog af te houden. . Iedereen in de tribune zat gefrustreerd toe te kijken hoe deze wedstrijd verloren zou gaan. Tot plots Naalden uit het niets een bal staalhard tegen de netten trapte. Wezel herleefde opnieuw. Maar weer maakte het dezelfde fout als net voor rust. In plaats van de laatste seconden rustig de bal rond te spelen kwam men er met 3 man snel uit om de winning goal te gaan maken. Gilly onderschepte de bal, speelde onmiddellijk diep en de hun spits trapte hen met nog 12 seconden op de klok naar de volgende ronde.

Iedereen die de wedstrijd gezien heeft zal het beamen, ZVKW mocht deze wedstrijd nooit verliezen en heeft de uitschakeling door kleine foutjes uit handen gegeven. Doodjammer dat zo’n kans op kwalificatie voor de volgende ronde op deze manier verloren is gegaan.